måndag 15 december 2014

Lucka 15

Kalendern har kommit till bokstaven O då lucka 15 öppnas. O kan stå för många saker men i dag ska det handla om ost! Jag är själv ingen ostdyrkare som går igång på en ostbricka och äter tills det tar slut. Min sambo J älskar mögelost och såna ostar som luktar gammal träningslokal och otvättade sockiplast. När jag var barn hade mamma en sön ost och den fick bo på balkongen eftersom jag höll på att spy varje gång jag kände lukten av den. Jag har sagt det förut och säger det igen: saker som luktar bajs ska man inte äta. Inte jag i alla fall.

Men så här i juletid finns det gott om feta och goda ostar som smälter i munnen. Favoriten är brännvinsost från Falbygdens ost. Jag äter den helst på hembakat fröknäcke med en klick fikonmarmelad eller varför inte päronmarmelad. Eller en fikon- och nötrulle...

Färdigpackad ost är gott men bäst är kanske ändå att köpa ost i en riktig ostaffär. I Mölndal, nära Göteborg, finns en outstanding butik med personlig service utöver det vanliga. Ostbutiken i Mölndal heter den rätt och slätt men är så mycket mer än bara ostaffär. Kenneth, som styr upp butiken med sina medarbetare, har olika aktiviteter varje vecka. På lördagar har man Melodikryssande i butiken och det anordnas provningar och annat. Allt för att skapa merförsäljning så klart men i kundernas intresse.

Här hittar du också en massa spännande tillbehör till osten. Vad sägs om baconmarmelad? Vännerna Håkan och Anki inhandlade bland annat denna när de var på besök hos oss i maj. Även kött finns av hög kvalitet och man har ambitionen att sälja produkter av hög kvalitet rakt igenom. Här hittar du inte de billigaste varorna men garanteras å andra sidan hög kvalitet som verkligen är prisvärd.

För er som undrar om jag är sponsrad av butiken kan jag berätta att det är jag INTE. Däremot slår jag gärna ett slag för matälskare som gör sin grej. 

3 kommentarer:

 1. Tack för tips om bra ostaffär! Nu ser jag fram mot lucka 16... kram, kram Gerd

  SvaraRadera
 2. Ost är så gott, men de illaluktande står jag över :) Mina favoriter på julen är paprikaost, valnötsost och svartpepparost. Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
 3. Jajamensan, Kenneth och hans ostaffär glömmer vi inte i första taget! En jättefin affär med härlig atmosfär och välkomnande personal, sådant är verkligen viktigt - speciellt när man själv jobbar i matbutik så lägger man märke till sånt. Och baconmarmeladen... galet galet god!!!

  Och ost som stinker, we like:)

  SvaraRadera