onsdag 24 december 2014

Lucka 21 - 24

Kära bloggvänner! Med ytterligare en krämpa som slagit mig har jag inte mäktat med att blogga de sista luckorna. De öppnas nu i dag, alla tre kvarvarande på en och samma gång. Nackspärr med en kraftig inflammation i nacken har gjort mig oförmögen att orka men med starka piller i kroppen tar jag mig till tangentbordet för att önska er en riktigt god jul!

De sista bokstäverna i alfabetet är då V, X, Y, Z, Å, Ä och Ö. V får står för det goda vörtbrödet som inte går att undvara på julbordet. Jag bakade eget i år och det blev ovanligt gott och fluffigt efter bearbetning av degen i Ankarsrums assistent. Receptet jag följde stod på vörtpåsen från Santa Maria.

X hoppar jag över medan Y får vara bokstaven för de underbara lovikka-vantar av ylle som stora F stickat åt mig i julklapp. Grå och vita och jättefina. De finaste vantar jag någonsin har haft!

Z kan stå för nån zebra som firar jul i Afrika kanske medan Å är ålen på julbordet. Svartlistad men ååååå så god. Det bästa jag vet och rökt ål skulle definitivt vara min sista måltid om jag dömdes till döden...

Ä är de röda äpplena som till och med Annas och Lisas blinde farfar i Bullerbyn kunde känna doften av. Små och röda på julträdet av trä. Polerade och vackra och goda, goda i äpplekakan med kardemumma.

Ö är slutligen min önskan om ett gott nytt år med glädje och kärlek för alla jag känner och tycker om. Ett bättre år än det som har passerat, fullt av prövningar som jag gärna är utan nästa år. Nu tar jag bloggledigt någon vecka men vi ses 2015.

4 kommentarer:

 1. Krya på dig och stackars nacken!
  God fortsättning och gott nytt år <3
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Aj aj aj! Krya på dig! Hoppas du är fri från värk till Nyårsafton!
  Många kramar!
  Cool idé med bokstäverna! :)
  //Lana

  SvaraRadera
 3. Hej. Trevlig blogg. I ett av dina inlägg har du skrivit om spel för galleriet. Kan du möjligtvis förklara vad det betyder och ge mig ett exempel i en mening? Tack för förhand.

  SvaraRadera