söndag 3 juli 2011

Sorgkanter?

I dag har jag sorgkanter på naglarna efter allt ogräsrensande i kolonin. Jag tycker att ordet sorgkanter är dumt och missvisande, eftersom nästan allt jag gör som ger sorgkanter är saker som är glädjande. Därför borde det heta glädjekanter! Jag vet att inte alla gillar att rensa ogräs, och visst kan det vara tjatigt. Men tänk, samtidigt är det perfekt tillfälle att träna mindfulness, ni vet - här och nu! Jag sjunger långsamhetens lov när jag kan!

Den här vackra tisteln räknas som ogräs, fast jag tycker att den är vackrare än många odlade blommor. Underbar färg och hög och stolt, växer den precis där den vill. Denna fick stå kvar, för den växte i ett dike bredvid en rastplats där vi drack kaffe i fredags. Annars har jag aldrig sett så vackra tistlar som på Gotland, när jag var där för tre, fyra år sedan.


Det blev aldrig Da Vinci igår. Istället hittade vi en liten italiensk kvarterskrog i östra Göteborg, Michelangelo. God mat, bra service och bra priser gör att vi kommer tillbaka. En liten pärla fem minuter med spårvagn från kolonin. Kika in på deras hemsida och spana in menyn! Väl värd ett besök även om man bor i en annan del av Göteborg.

Igår hittade jag och J ett gardintyg som vi funderar på att köpa till verandan. Det finns hos Village och är svart med gula och grå och vita citroner på. Om du klickar HÄR och bläddrar fram till sidan 36-37, kan du se hur det ser ut. Jag vet inte om det är för modernt? Vi har ju en lite skön blandning av gammalt och nyare stil i vår stuga. Väggarna på verandan är ljust grå och golvet ska målas i en lite mörkare grå nyans. Sedan tänkte jag det här tyget som gardiner då, och en matchande trasmatta på golvet. Randig i gult, svart och grått möjligen. Är det någon som har en åsikt? Tacksam för tips!
 
I koloniträdgården växer det bättre än förra året. Squashplantorna har börjat ge frukt och jag längtar till dess vi kan grilla de gula härligheterna.


Det är två olika sorter, en heter sommarsquash och vad den andra heter har jag glömt, haha. Jag har plantor i trädgården i väst också, så det blir till att hitta variation när jag ska laga till dem. Som väl är älskar lilla B denna grönsak!

Lilla B är förresten bortrest till min bror som bor i Sveriges trädgård, undersköna Blekinge. Jag flyttade därifrån för ca 28 år sedan och det har jag aldrig ångrat. Däremot längtar jag ofta dit, men bo där vill jag aldrig mer.

Det är alltså bara jag och lille vovven Goliat hemma ikväll, eftersom J är hemma och pysslar om sina barn. Jag har målat badrummets vägg i en lattefärg och skruvat ihop ett badrumsskåp. Kvinnor kan!

Bilder på resultatet utlovas senare!

2 kommentarer:

  1. Någon berättade för mig att tistel är/var Skottlands nationalblomma (vet inte om det stämmer...) när jag svor som mest över mina kanske 500 tistlar på lotten... Jag tycker också att den är vacker fast mest på håll och inte mitt i grönsakerna :-)

    SvaraRadera
  2. Det visste jag inte! Men man lär så länge man lever!

    SvaraRadera