onsdag 30 november 2011

I fin form

Under mitt stockholmsbesök gjorde jag vissa inköp - alla utom kaffekapslarna var spontana köp, utförda efter en snabb behovsanalys hos mig själv. Denna analys gick på 3,3 sekunder i snitt...

På Gamla Brogatan (en tvärgata till Kungsgatan) ligger en rolig present- och prylaffär. Den heter Mique och har ett stort sortiment av saker och ting, både nyttiga och saker som fröjdar hjärtat. Kakformen till höger är av silikon och jättefin tycker jag. Lättdiskad och smidig att förvara i ett skåp eller en låda.

I den ska jag baka mjuk pepparkaka som jag sedan siktar florsocker över. Riktigt gott adventsfika blir det!





Pralinformarna med Lilla My är tillverkade av Kalasfårm (underbar stavning på det företagsnamnet) och med samma motiv som mina muffinsformar. I dessa ska jag hälla choklad och fylla med passionsfrukt, tror jag. Och chokladkola och knäck och tryffel och...

De är superfina och av bra kvalitet, tycker jag.





Bröd- eller kakformarna med muminfamiljen på är hur söta som helst. I dem kan man baka mindre bröd eller sockerkakor. De är ockå från Kalasfårm och tillverkade i ganska fast kartong. Visst är de ljuvliga!?

Helst skulle jag vilja köpa de där superdyra formarna i någon slags metall. De ser ut att passa i ett kungligt kök, så dyra och gedigna som de är. När jag vinner på Lotto ska jag köpa flera stycken på en gång. Sedan säger jag upp mig och blir bagerska på heltid.



http://www.kitchen-universe.com/Kaiser-Kaisercast-
Domus-3-Cup-Bundt-Cake-Pan-p/7006367400.htm

Jag vill baka katedraler och slott! Blommor och bilar, fotbollsarenor och andra spännande motiv!


2 kommentarer:

  1. Hej!! Den butiken kunde jag tänk mig att besöka, kalasfårm c",)
    Räknar med att mjuka pepparkanan blev toppen bra, o så läckert med florsocker på toppen!
    Ja det är en cocker vi har. Han blir 12 v på lördag, så det är en liten sak ännu!!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  2. Oj, så härligt med en valp!!! Jag är avundsjuk - älskar hundar! Jag har själv en fransk bulldogg och min dotter en dvärgpinscher. Du vet väl att Kalasfårm finns på nätet också? Jag minns inte vilken butik just nu men kan ta reda på det om du vill! Kram o klem!

    SvaraRadera