onsdag 29 juni 2011

Sol, sol, jättesköna sol!

Ännu en solig och varm dag i Göteborg. Nu känns det otroooligt segt att jobba. Tiden sniglar sig fram, så det är tur att jag har att göra på jobbet. Jag funderar starkt på att ta ut kompledigt imorgon, som jag gjorde igår eftermiddag. Jag gick hem och solade på altanen, vilket var lika med svettbad. Egentligen borde jag åkt till havet men tiden och orken räckte inte riktigt till.

Jag och stora F grillade i den nya wokgrillpannan som jag fick av Inger och Lennart när jag fyllde år. Den var mycket bra och användbar, måste jag säga/skriva! Vi grillade förkokta små färskpotatisar som blev så där gyllenbruna och knapriga. Mmmm! Stora F gjorde ett av sina många trick med pannan och kastade upp dem i luften för att sedan fånga dem igen. Åtminstone var det  tanken. Se själv på bilderna hur det gick...

 


Kolla nu!Oj! Alla potatisarna på gräsmattan
 Ja, vi plockade upp potatisarna igen och grillade dem lite till, och de var fantastiskt goda! Grönsakerna blev också bra, inte brända eller torra som de lätt blir om de ligger för nära kolbädden.

I kväll kommer stora F:s pojkvän Martin på besök, inför Englandsresan imorgon. De åker för att arbeta där över sommaren, på olika bondgårdar. Spännnade!

Kvällens meny blir hemlagad sushi i olika varianter. Veganska bitar med avovado, morot och sötpotatis. Sedan de mer traditionella med rå lax och kanske en räka på några. Det nya är min finurliga sushiform som jag fick av stora F efter hennes USA-resa. Man pressar ner ris i formen, trycker på ena sidan och vips ploppar tre maki ut. Färdiga att garneras med lax eller avocado och ett nori-band.
Smart uppfinning. eller hur?

Imorgon kommer bilder på hur fina sushi vi gjorde. Ha en skön dag och glöm inte att dricka mycket vatten i värmen!

2 kommentarer:

  1. Jag minns när Fanny som tolvåring vände pannkakor i luften, väldigt elegant. Det bir ju svårare att lyckas med ett gäng potatisar.Kul bilder.
    Farmor

    SvaraRadera
  2. Ja, det har hon efter sin pappa. Han var ju fena på att vända pannkakor i luften!

    SvaraRadera