onsdag 29 juni 2011

Baka mera och vackertDen här söta cup cake-formen t.ex.
Bild från http://www.fikamera.se/

När det är så varmt som det är i Göteborg i dag, är det kanske inte så många som längtar efter att ställa sig i köket och baka!? Men regniga dagar kommer och då kan det vara skönt att stanna inomhus och göra något gott och samtidigt vackert. Jag är helt såld på köksmaskiner, som mina vänner vet... Jag har ananasskalare, juicepress, nya lilla Moulinex-riv/skärmaskinen, äggkokare, riskokare m.m. - you name it!

Bagaren och Kocken är favoritaffären i Göteborg - där finns verkligen ALLT jag kan önska mig. Men det finns en hel del roliga butiker på nätet också, där man med ett litet klick lätt kan förköpa sig. På http://www.fikamera.se/sv/ kan man t.ex. köpa saker man inte hade en aning om att man behövde eller ville ha. Formar, vispar, skålar...

En annan piffig nätsajt är http://www.kakburken.se/  Där finns en massa olika sugar pastes, sockerblommor och spritstillbehör. Bland annat. Jag vill bara ha och ha när jag kikar in där.

Ytterligare en sida jag rekommenderar för baktokiga är http://www.kalasform.se/  Där kan man förlora sig i de underbaraste formar med t.ex. Lilla My på (min favorit).

Muffinsform Lagom Lilla My
Bilden är lånad från http://www.kalasform.se/
 Jag har ännu inte köpt dessa formar (jag har ett gäng andra i skåpet), men så snart de får in dem hos Bagaren och Kocken så måste jag nog köpa dem. Jag menar - vem kan motstå en muffin med Lilla My??? Lilla B ( en annan favorit) hävdar att man inte kan säga "en muffin" medan jag hävdar att det är fel att säga "en muffins". Vad säger ni?

För den som inte gillar "barnmotiv" finns det en uppsjö av andra formar. Blommor, regnbågsfärger och lite allmänt färgglada formar.

 Ja, det är bara att sätta igång och baka när de regniga dagarna kommer. Det fungerer ju faktiskt i vanliga bullformar också, men håll med om att det ger ett extra lyft när kakan serveras i en vacker form! 


2 kommentarer:

  1. Men mamma! Jag VET ju att det heter En muffiN men det låter så otroligt töntigt bara.

    SvaraRadera
  2. Det smärtar mig att behöva säga/skriva att det är "en muffins" som låter oerhört obildat! Så det så!

    SvaraRadera