måndag 20 juni 2011

Vart tog den sköna sommarvärmen vägen? Jag har helt tappat lusten att påta i trädgården när jag samtidigt håller på att frysa ihjäl. Här i Göteborg har det varit rysligt kallt de senaste dagarna - inte alls som jag tänkt mig. Jag är rädd för att midsommar blir lika kall. Brrr!
Mina tomatplantor har börjat ta sig, kylan till trots. Jag ser fram emot att plocka solvarma, röda, doftande tomater längre fram i sommar. Jag (vi) har både cocktailtomater och bifftomater, men också två plantor av okänd sort. Jag köpte dem på vinst och förlust av en f.d. elevs pappa, som säljer blommor och grönsaker på det lokala torget nära stugan.

Bifftomater är så gott att grilla och äta med lite flingsalt till en grillad köttbit. Nåja, nu ska ju inte jag äta kött men ibland kan jag inte låta bli. Mest äter jag ju kyckling och fisk men när jag är svag slinker det ner en lammbit eller en bit riktigt fint nötkött. Men det är inte ofta.

I dag var jag och J och handlade mat inför midsommar. Vi tänkte skippa den evinnerliga grillmiddagen på kvällen och bjuda på italiensk buffé istället. Ja, våra gäster tar med sig mat de också, så bjuda är väl fel ord i sammanhanget. Ordna, är kanske bättre. En av mina favoritgäster läser den här bloggen så jag kan inte avslöja vad det blir för meny. Det får komma i efterhand istället. Något recept också kanske.

Vad ska ni bjuda på under midsommarhelgen? Blir det lax, sill och grillat? Eller något innovativt som ni vill dela med er av?

Ja, vi måste ju ha den obligatoriska sill-lunchen mitt på dagen först, förstås. Jag har hittat världens godaste sill hos Klädesholmens sill, ett västkustföretag. De gör en svartvinbärssill som är "to die for" och en kräftmarinerad sill som är rena drömmen. Dyr är den men prisvärd!

Dessutom brukar jag köpa en försvarlig burk senapssill hos Klyftans fisk på mitt lokala torg i väst. Efter att ha smakat den sillen äter jag aldrig någon annan senapssill. Den är mild och len som en midsommarnatt, rund och fin som en ... ja, inte vet jag. Godaste sillen i precis hela världen, det kan jag garantera!

4 kommentarer:

 1. Midsommarvädret ser inte lovande ut, det blir väl att ta på sig långkalsonger,men trevligt skall vi ha ändå.Det vattnar sig i munnen när jag tänker på den goda sillen.
  Inger

  SvaraRadera
 2. Ja, kallingarna ska på! Men vi går väl in och tänder ljus och värmer oss när det blir för kallt! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, sommaren har tagit paus. Jag önskar och hoppas att ni får en glad och trevlig midsommar!(oavsett väderleken)
  Kramar, Sanna

  SvaraRadera
 4. Det lär bli kallt, men jag önskar dig detsamma vännen! Kram!

  SvaraRadera