söndag 19 juni 2011

Lavendel och pippi

Lavendeln jag fick av Pernilla blommar för fullt! Jag har aldrig haft denna sort förut - men visst heter den Fjärilslavendel? Den doftar inte så mycket som den mer vanliga lavendeln, men är vacker så att det räcker. J fick två av den vanligare sorten igår på sin födelsedag som jag grävde ner i kryddlandet. Jag längtar redan efter att torka blommorna och bakar lavendelskorpor! Mums med te till hösten.


Den fina fågeln på bilden fick jag av världens bästa Inger förra året. Den är köpt på Lisebergs trädgårdsdagar i maj. Här står den under äppleträdet men där skyms den så nu har den fått flytta till kryddlandet istället. Där spanar den ut över växande små plantor. Jag längtar tills det blir varmare igen och jag kan sitta i skymningen och lukta på alla kryddor som värmts upp av solen.

Rosbusken som jag klippte ner i april har nu tagit sig ordentligt och satt de första knopparna. J ville gräva bort den men där har jag med god hjälp av vännerna lagt in mitt veto mot detta. När den blommar är den ljuvlig och det är värt besväret att sopa bort vissna blommor på marken när den tiden kommer.

2 kommentarer:

  1. Om ut i fall att du skulle drabbas av en ohejdbar lust att få jord under naglarna när du besöker oss i söder så har jag en (eller två) ampert skött trädgård som du skulle kunna få röja loss i.
    Många, många kramar, S

    SvaraRadera
  2. Hurra! En trädgård till! När jag är klar med mina två egna kommer jag till din! Kram kram!

    SvaraRadera