tisdag 21 juni 2011

Sommarsolståndet

21 juni infaller sommarsolståndet på norra halvklotet. "Vid sommarsolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt mot solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin längsta dag och kortaste natt. Norr om norra polcirkeln går solen inte ens ner. Omkring sommarsolståndet befinner sig jorden som längst bort från solen." enligt Wikipedia.

Jag har då inte märkt av någon sommar här i Göteborg. Himmel så ruggigt det är! Jag har bäddat ner mig med båda hundarna och varm kofta på. Får se om den åker av när jag ska sova (tveksamt).

Mina rädisor har växt enormt de senaste dagarna. Dock är det mest blasten som stuckit iväg. Själva rötterna är lite små och smala. Dessa svarta rädisor är de starkaste jag har smakat, jämförbara med chilifrukt fast inte lika brännande. Jag kan inte äta dem som de är men finhackade i en sallad funkar de bra.

Visst är det coolt med svarta rädisor?

2 kommentarer:

 1. Hihi Erika, du får flytta till mig för här har solen värmt idag!! Jag har kunnat suttit ute på altanen ikväll igen och ätit i solgasset :))

  Mina tomater och gurkor lever i växthuset och det är en bragd!!! Häftigt med dina rädisor :))

  Tusen tack för din fina kommentar hos mig idag, den värmde!!

  Stooooooooooooooooooor kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. Hej! Åh ja - jag flyttar gärna till solen och framför allt till ditt vackra hus!!! Visst är det härligt att odla och se grönsakerna växa! Jag njuter varje sekund, även om det är kallt, höhö!
  Kramar tillbaka!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera