söndag 29 januari 2012

Fina burkar och goda vännen

I veckan fick jag ett oväntat paket. Ett tjockt kuvert med okänt innehåll. Jag tror att alla förstår vad jag menar om jag skriver att det är lite pirrigt att öppna ett tjockt kuvert med okänt innehåll. Särskilt om adressen är handskriven på kuvertet... Jag hade mina aningar om vem avsändaren var, men helt säker kan man ju aldrig vara.

I kuvertet låg ett handgjort namnasdagskort - jättefint med blommor och matchande färger på papperen. Vidare små presenter som verkligen visade att avsändaren vet vad jag gillar. Visst blir man glad så in i märgen av andras omtanke!? Jag fick en tår i ögat och en varm klump i hjärtat. Tack finaste Sanna för att du så ofta gör mig glad! Vi ses inte ofta på grund av avståndet och andra praktiska saker som tid, men du är så ofta i mina tankar.

En av presenterna var söta små tygrundlar med tillhörande snöre, att sätta på glasburkar. Jag slet genast upp plasten och fixade till två snygga burkar i skafferiet. I den ena är det torkade fikon som jag ska göra fikonmarmelad av. Den andra innehåller valnötter som är en av basvarorna i vårt hushåll. I müsli, i bröd, i pastasåsen, i sallader...

Visst blev burkarna gulliga så här!? Jag avskyr nämligen plastpåsar i skafferiet. För att antal år sedan fick jag mjölbaggar i precis ALLA skafferivaror och sedan dess bor det mesta i burkar och täta lådor. Jag önskar dock att jag hade ett stort skafferi där jag kunde rada upp alla vackra burkar på rad och mer tid att pyssla och lägga in gurka m.m. Tid är en bristvara hos pysseltokiga, eller hur? Hinner ni göra allt det där roliga ni vill? När i så fall?

Jag har tydligen varit snäll (för ovanlighetens skull), för jag fick ytterligare en present i veckan som gick. Lilla B gav mig ett presentkort på http://www.klaraform.se/ vilken är en av mina favoritaffärer på nätet. Jag slängde mig på datorn och in i köpparadiset. Där beställde jag en superfin silikonform med rosmönster. I den kan man göra antingen pyttesmå kakor eller stora praliner. Underbar förpackning till och med! Dessutom beställde jag en liten spade att pilla med. Man kan pilla kakor, deg och lite allt möjligt med en sån liten spade. Stekspadarna är alltid för stora och osthyveln funkar också dåligt. Tack söta lilla B för att du gjorde din mamma så glad!!!


2 kommentarer:

 1. Vilken snäll vän du har!!! Förstår att du blev rörd över omtanken, det skulle jag också ha blivit!! Och vilken fin present, blev ju superfint på burkarna!!! Jag har ett stort skafferi som man går in i, och hjälp vad det skulle behöva städas!!!! Måste komma till skott med det snart!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer och hjälper dig, haha! Kramar!

   Radera