måndag 2 januari 2012

Målande beskrivning

Min faster Dodo var en hejare på att måla porslin. Konstnärlig hade hon alltid varit och arbetade som sömmerska i en ateljé på fina Arkivgatan i Göteborgs innerstad. På äldre dagar fick hon upp ögonen för att måla porslin och gick på kurs och lärde sig tekniken. Hon blev snabbt mycket skicklig och målade många fina saker som hon gav bort till oss anhöriga.

Stora F och lilla B fick varsin jultallrik med tillhörande mugg, och de är så otroligt fint målade. Varje jul tar jag fram dem till mina tjejer, och känner att faster Dodo är med, även om det nu är ca nio år sedan hon gick bort. Visst är det fint målat!? Dessa tallrikar kommer säkerligen att gå i arv, så länge de håller. Jag handdiskar dem försiktigt och hoppas att de ska hålla länge, länge!6 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken skatt!! Så vackra!! och ännu roligare när det är någon man tyckte om som har gjort dem och att det finns en historia...
  Det låter spännande, det där med att hoppa....man borde nog göra så lite oftare...om man vågar. Vi är ju ofta lite fega, vi vet vad vi har men kanske inte vad vi får. Lycka till!
  Skriv gärna mer...jag blir ju nyfiken;)

  Ha det gott!
  //lisamaja

  SvaraRadera
 2. Ja, jag är väldigt feg. Jag får berätta mer senare - nu gäller det att samla mod... Tack för din support! Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vackra tallrikar, underbar målning!! Vad roligt att du ändå törs använda dem, det är de ju till för :)Jag har tyvärr inget så fint arvegods, önskar jag hade det...

  Måååååååååååånga kraaaaaaaaamizar aka

  SvaraRadera
 4. Jättefina tallrikar....har själv många hemvävda och broderade dukar som länge låg i lådorna nerpackade. Men nu används dom flitigt, jag har tänkte om, det fina ska ju användas och synas.
  Det är alltid lika roligt och intressant att läsa det du skriver, du skriver på ett helt annat sätt än jag, ska kanske ändra mej lite?!
  Men tyvärr är jag dålig på att kommentera, har lite svårt att förstå mej själv i detta fall, för jag tycker mycket om när jag själv får kommentarer på min blogg.....
  Ha det bäst...Kram

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du! Jag tycker inte att du ska ändra ditt sätt att skriva, om du inte själv känner att du VILL skriva annorlunda. Alla bloggare har sin stil, det är just det som gör det så kul att läsa andras bloggar. Jag tycker också att det är sååå kul att få kommentarer! Kram och ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Åhhh vad fint målat. Vilket fint minne : ) kram Sofia /sofiabakar

  SvaraRadera