torsdag 12 januari 2012

Tredje förebilden - Per Morberg

Min tredje förebild är Per Morberg, som jag tycker är en rejäl matlagare utan tjafs. Jag struntar i om han doppar fingret i såsen när han smakar av eller har lite svettig lugg som slänger när han kokar rotmos. Han är en riktig karl som inte bara vet var spisen ska stå utan också hur den ska användas. Om något är manligt så är det att laga mat.
Bild: http://www.bonnierfakta.se/

När Morberg var skådespelare i Rederiet missade jag honom helt. Jag tittade aldrig på den serien mer än att en trailer trillade förbi, så visst visste jag vem han var. Jag hade dock ingen aning om att han var så bra på att laga mat - detta blev han känd för först ett bra tag efter Rederiet.

Morberg lagar rejäl mat, gärna vilt och fisk som han själv fångat. Han är macho men ändå mjuk, ruff men ändå mjuk... Han lagar mat i sitt eget kök med hustrun som en mindre imponerad av hans person. Kanske en jargong, men vad vet jag?

Morbergs recept är inte så komplicerade. Han använder bra råvaror och tycker att mat får kosta både i tid och pengar. På Youtube kan du hitta filmsnuttar med Morberg när han lagar mat, som HÄR där han lagar hamburgare.

Jag äger ingen av hans kokböcker eftersom det helt enkelt är alldeles för många köttrecept för att de ska passa mig. Jag äter ju lamm och nöt någon gång men aldrig gris. Därför är det inte så användbart med en kokbok för mig. Däremot missar jag sällan hans TV-program. Ögongodis för hela slanten om ni frågar mig...

Bild: http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.338018.1205330982!
image/1782217488.jpg_gen/derivatives/w450/1782217488.jpg
Flammande matlagning med Per Morberg!

5 kommentarer:

 1. Han är underbar o snygg med : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Tack - jag trodde bara det var jag, haha!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig i allt! Du får mera av honom i Mästerkocken! Kram bp

  SvaraRadera
 4. Jag gillar honom också, kanske inte så att jag tycker han snygg, men gillar ändå. Min sambo däremot tycker att han är ganska snuskig. Just det där med svettgt hår och fingrar som doppas här och där. Men han slipper ju äta maten, eller hur...

  Trevlig helg snälla du!
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina du! Din sambo är nog bara sotis på Per och hans popularitet, haha! Men du är alldeles för ung för Morberg. Jag är mer i hans ålder. Tror det spelar viss roll! Ha en riktigt fin helg du också! Tack för att du tittade in! Kramar!

   Radera