tisdag 31 januari 2012

Lavendelsocker och broschen från Ryssland

Jag måste berätta att lavendelsockret jag tillverkade häromdagen nu doftar nästan oanständigt ljuvligt om man gläntar på locket!

Bilden är verkligen inte snygg eller tjusig men det gick fort att fota och jag SKA hälla över sockret i en finare burk, men jag har ju så lite TID jämt. Jag vill pyssla så mycket MER men tiden finns ju aldrig där. Hur sjutton ska man lösa detta? Hur gör ni för att hitta tid?

Av gulliga vännen Pernilla fick jag i början av januari en hel påse med färska och saftiga vaniljstänger, doftande och underbara direkt från Uganda. Vilken vän, va? Precis såna presenter som jag älskar!

Jag tänkte att när jag använt vaniljfröna i stången till olika godsaker ska jag lägga "skalet" i strösocker.


Det blir inget långt inlägg i dag, men jag vill visa en bild på den fina brosch jag fick i julklapp av stora F. Det är en tjej i Ryssland som säljer sina egna handgjorda smycken via Internet. Stora F har verkligen hittat rätt smycke till mig som älskar att cykla. Jag cyklar utomhus och dessutom kör jag cycling/spinning på gymmet så att svetten lackar.

Visst är den fin, min brosch?

6 kommentarer:

 1. jag gjorde lavendelsocker i somras och måste bara tipsa om att att använda sockret i en kopp varm choklad med grädde efter en lång promenad i det kalla vädret. Jättegott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, vilken bra idé! Tack! Roligt att se dig här! Välkommen tillbaka!

   Radera
 2. Åh, de där vaniljstängerna hade jag inte tackat nej till. Underbar present, helt klart!

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får köpa och skicka några till dig när jag varit i Uganda i mars! Kram!

   Radera
 3. Åhhh lavendelsocker lät hjärtligt : ) Härlig brosch jättefin. Jag som bott i Moskva blir glad av Ryskt hantverk : ) kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att bo i Moskva! Det får du berätta mer om nån gång! Kram!

   Radera