lördag 28 april 2012

Passionerad frukt

Någonstans, på någons blogg, har jag hämtat hem ett recept på fudge med passionsfruktsmak. Jag minns inte var jag hittade det, men jag tror att det var hos Louices spis. Spana in hennes fina blogg. Där finns mycket gott att frestas av!

Kanske är detta ditt lördagsgodis denna vårlika lördag? Ha en riktigt fin dag önskar jag, så ses vi imorgon. Nu drar jag och J snart till kolonin!


Passion fruit Fudge



150 g vispgrädde 

450 g strösocker 

150 g smör

ca 20 g glykos 

100 g vit choklad 

2 tsk vaniljsocker

skal från ½ citron

2-3 passionsfrukter

gul karamellfärg


Värm grädde och socker tills sockret lösts. Tillsätt då smör samt glykos och värm blandningen tills den kokar. Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.

Ta av blandningen från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt så chokladen löses upp och tillsätt vaniljsocker samt karamellfärg till önskad nyans.

Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. Tillsätt citronskal samt passionsfrukt och fortsätt vispa så att smeten tjockar till sig lite igen.

Slå upp fudgen i en klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna minst fyra timmar.

Garnera eventuellt med lite smält mörk choklad och skär upp i bitar. Förvara i kylen.


Visst låter det gott!? Jag har ännu inte provat att göra denna eftersom jag lider svårt av allt godis som jag vann i påskas. Jag har förbjudit mig själv att laga eget godis före det vunna är uppätet/bortskänkt.


8 kommentarer:

  1. Ja, visst låter det gott! Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
  2. Mums, det där låter fantastiskt! Gillar verkligen passionsfrukt. Men nu ska jag hålla mig ifrån sötsakerna ett tag. Förutom någon ruta mörk choklad då och då. Liiite måste man ju få unna sig.

    Ha en helt galet bra dag, fina du! //Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut måste man det! Unna dig och njut av dina fina små tjejer! Kram!

      Radera
  3. Passionsfrukt är verkligen så gott och i fudge... kan inte bli annat än mumsigt! Önskar dig en finfin helg, kram!

    SvaraRadera
  4. Jag är mer som en pensionerad frukt. Idag absolut. Har haft en fin härlig dag vid elden. Njutit av barnen, solen och den avslappnande brasan. Tror jag gick i pension faktiskt.

    Hoppas ni får det riktigt härligt på kolonin!

    Kramar Ann-Louise :)

    SvaraRadera
  5. Lät ju hur gott ut som helst. Har hört fler som inte kan kommentera Sofiabakar från mobilen morr måste kanske gå in och kolla mina inställningar?!!! Du har en award hos mig : ) kram och ha det underbart i kolonistugan : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Hej,

    Gjorde en semifreddo smaksatt med Passoa och toppad med passionsfrukt igår, gott var det!

    NU är vinsten skickad, äntligen!

    Ha en skön dag!
    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter fantastiskt gott! Tack, Goa fina du! Kram!

      Radera