tisdag 8 december 2015

Lucka åtta i bloggkalendern 2015, En berättelse om godhet

I dag gästbloggar min fina vän och tårtspecialist Elenor hos mig. Förutom att hon är klok, rolig och vacker är hon fantastisk på att baka. Läs hennes tänkvärda inlägg här.

När underbara Erika frågade om jag ville delta i hennes julkalender blev jag både väldigt smickrad och nervös. Tänk, att få vara delaktig i den enda blogg som jag faktiskt tycker är värd att följa! Vad har lilla jag att komma med? Fast om Erika tycker att jag är värdig, så har hon väl rätt. Hon brukar ju ha det. Så här är jag.

Rosor av sugarpaste
Inlägget idag ska handla om godhet. Jag tycker att det är helt fantastiskt att under det senaste året, som varit ett av de mörkaste på väldigt länge, ha fått se så mycket godhet. Vanliga människor som sträcker ut en hand åt okända. Ibland håller handen pengar, ibland ett leende eller ett värmande ord, allt lika viktigt. Låt oss aldrig sluta ge.

Fast egentligen tänkte jag skriva om en annan sorts godhet, nämligen den man kan äta. Efter att ha drivit en liten restaurang tillsammans med min man och vår lilla dotter i fantastiska Turgutreis i Bodrum, Turkiet i fyra år, har vi nyss flyttat tillbaka till mitt barndomshem i Västra Frölunda. Det jag saknar mest är inte Medelhavets värme och sol som så många tror, utan värmen och glädjen jag kände av att skämma bort våra gäster med god och vällagad mat. Deras leenden och återkommande besök var en belöning mycket större än pengarna de lämnade.

Söta får av sugarpaste och
minimarschmallows
Så vad gör man då om man älskar att göra goda saker, men varken hinner eller kan äta upp så mycket man skulle vilja? För att få utlopp för mitt behov av att pyssla fram goda skapelser, startade jag under hösten en hobbyverksamhet, Cake my day Genom att göra världen lite godare har jag nu möjlighet att öva och lära mig mer om bakningens sköna konst. Hemma i mitt kök bakar jag tårtor, cupcakes och vad mina kunder kan tänkas vilja ha. Jag har även i helgen hållit min första kurs, just denna var om figurmodellering i sugarpaste och marsipan, och det är verkligen något som jag hoppas kunna göra mera.

Följ mig gärna via Facebook  för att se vad jag håller på med. Där kan ni även nå mig för att få prisuppgifter och lägga beställningar på tårtor, cupcakes, bufféer eller vad det nu kan vara som gör er vardag till en fest eller er fest ännu godare.

Låt mig hjälpa er att sprida skönhet, glädje och godhet. Det finns alltid en anledning att fira. Om inte annat kan man fira att det blir tårta till fikat. 

Regnbågstårta med enhörning


Pumpatårta till Halloween


Tårta med strandtema


Godare burgare får man leta efter


För fotbollsälskaren

8 kommentarer:

 1. Tack för att du tror på mig, Erika. ❤️
  Kram /Elenor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är bäst. Det vet jag. Kram!

   Radera
  2. Sockersötingar båda två! Kramis/Gerd

   Radera
  3. Hihi, kram på dig fining-Gerd!

   Radera
  4. Gruppkram! <3 /Elenor

   Radera
 2. WOW, vilka fina tårtor! Vi blir alltid lika imponerade när någon är så här duktig på något som vi är totalt värdelösa på.
  Strandtårtan och burgartårtan blev direkt våra favoriter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är hon duktig. Alltför blygsam bara. Jag gillar också burgartårtan bäst! Kramar!!!

   Radera
  2. Tack! Så glad att ni gillar dem. /Elenor

   Radera