lördag 5 december 2015

Lucka fem bloggkalender 2015 Pärlor och svin

Dags för bloggens första gästbloggare i kalendern! Min svägerska Lena som är en fantastisk människa på alla sätt. Trevlig läsning! Kanske är detta ett julklappstips att ta fasta på!?

Gästbloggare minsann! Vilken ära! Och i den finaste bloggen Erikas Funderingar dessutom.
Tack snälla E för att jag får vara med i din blogg.

När många av er kopplar av med matlagning, desserter, bakverk och annat smarrigt, ränner jag runt i skogen med våra vovvar eller på ryggen på min häst. När hund- och hästsysslorna är avklarade för kvällen tar nästa meditativa hobby vid, PÄRLOR! 

Aldrig trodde jag att jag skulle ha tålamod att sitta och pilla med dessa små tingestar men så snart jag kom hem med min första halsbands-kit för sisådär 10 år sedan var jag fast. För mig är det den perfekta avkopplingen, att sätta samman pärlorna till nya kreationer, hitta rätta färgsättningen och skapa nya varianter.


Till en början gjorde jag mest halsband men under åren har jag övergått till armband. Jag pärlar på beställning och har en Facebooksida där jag tar emot beställningar. Armbanden görs av fina pärlor av mycket god kvalitet och kostar 25 - 50:- / styck + porto inom Sverige ca 10:-.Tanken är att man ska kunna beställa flera och även mixa och matcha olika färgkombinationer, så det ska inte kosta en förmögenhet att blinga sig. :)   

Senaste tillskottet i Pärlfabriken är vinglasmarkörer. Perfekt "gå på fest-present", till julklappsspelet eller till den som har allt. Hur många gånger har man inte blandat ihop sitt vinglas med någon annan och visst, man överlever, men nog är det roligare att ha lite koll på sitt glas hela kvällen.  Jag säljer 6 stycken för 100:- inkl porto inom Sverige.

Vinmarkörer
Min Facebooksida heter Pärlfabriken "Pärlor & Svin". Några undrade om jag menade "pärlor för svin" men i PR-sammanhang är det nog inte så lämpligt att kalla sina kunder för svin, även om jag tycker svin och grisar är härliga, goa djur som förtjänar ett bättre öde och rykte. Nej, det är mer än lek med ord och fri tolkning, fabriken innehåller ju lite av varje, hästar, hundar, naturen, pärlor och kanske ett och annat svin ?! Sedan är det ju grymt kul att pärla också. :) 


Välkommen att GILLA min sida, kanske kommer nästa beställning från dig ?! 

 // Pärlfabrikör Lena


1 kommentar: