torsdag 31 december 2015

Gott slut och gott nytt 2016!

I dag är det nyårsafton, år 2015 års sista dag. I vårt land kommer det att fixas med humrar och oxfileer, smällas med champagnekorkar och skjutas raketer. På bilder ser man glada människor som skålar och glittrar. Några lägger upp badbilder från Thailand och de är minst lika glada.

Baksidan som ingen visar upp eller vill se är alla människor som fryser, de som måste tillbringa nyår med fulla föräldrar, de som sitter på akuten med skador av raketer och smällare, de som är ensamma och ledsna eller som är sjuka. 

Jag vill inte förta glädjen med att vara med vänner eller att äta gott. Men i allt detta är det bra med lite eftertanke som kanske manar till att hjälpa någon annan. Inte just i dag men kanske imorgon. Och andra dagar- De som fryser och svälter ser just ingen skillnad på vardag och helg.

Året som gick har varit ett bättre år än 2014, för mig. Jag har arbetat mycket och min familj har fått vara förhållandevis frisk. Båda mina barn har sysselsättning och trivs med det de gör. En av dem har träffat någon att hålla hårt i handen vilket glädjer mig mycket, mycket. Båda gör kloka och bra saker som gör mig oerhört stolt och rörd. Tar hand om människor som behöver det. Bryr sig på riktigt. 

Jag har en sambo som är snäll, fin, rolig och klok. Han finns där när det behövs och stöttar mig när det blåser hårt. Tack för det.

Min lilla hund hänger otroligt nog med än. Skruttig som tusan men glad och go. Jag är glad för varje dag jag får med honom nu.

Mina vänner och övrig familj finns för mig. Hur tacksam jag är för detta kan jag inte uttrycka. Jag älskar er alla och önskar ett gott nytt år till er. 

6 kommentarer:

 1. Många kloka och fina ord från en fantastisk människa! Jag är så glad att du är min vän! Gott nytt år min bästa vän!������
  Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år, finaste Pernilla! ❤️

   Radera
 2. Bästaste Erika, ett gott nytt år till dej och din skruttiga sambo och din kloka hund! Eller var det tvärtom:):) Vi önskar er alla en fantastiskt fin fortsättning och håller tummarna på en träff om inte alltför lång tid <3
  Pöss på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, skruttigheten växlar. Ett gott nytt år för mig/oss innebär så klart att vi får träffa er, godingar! Kramar!

   Radera