söndag 6 december 2015

Lucka sex i bloggkalendern 2015 Ge till behövande

Andra advent. Mörkret är tätt och stormarna har kommit. Helga gormar och Gorm helgar... Det är kallt utomhus och inne tänder vi ljus för att mota mörkret. Filttofflor och fleecetröjor åker på och vi brygger te och värmer glögg. 

Dessutom har klappjakten börjat. Ja, jag menar inte vanlig klappjakt utan just jakten på presenter till oss som redan har allt. Några njuter av att köpa saker och slå in, medan andra våndas. Några gör hål i plånboken och andra önskar att de kunde ge till de som inte har så mycket, istället för att köpa en ny kökspryl som ställs i ett skåp för att aldrig användas.

Kalendern hjälper barn till ett bättre liv!
I Göteborg rullade en spårvagn på stan igår, enbart i syfte att samla klappar till behövande. På hotell Gothia towers brukar man kunna lämna inslagna paket som Stadsmissionen sen förmedlar till barn som annars inte får en enda klapp.

Själv ska jag köpa lite olika paketlösningar som ger skolböcker till barn i utvecklingsländer, hygienutrustning till kvinnor i tredje världen osv. Det finns en massa bra saker att ge bort. Lite som när Emil hade stora tabberaset i Katthult och sa: I Knohult är de redan tjocka så det räcker. Det är väl bättre att maten hamnar där den gör nytta! 

Myrans skolprojekt i Kambodja finns på Facebook och där kan ni gå in och beställa jättefina kalendrar att ge bort. Mikael som arbetar med detta projekt var en kort tid lärarkandidat hos mig. Hans arbete har hjälpt många barn att få gå i skola med mera. 

Hos Action aid kan du köpa en get till en by, en barnmorska eller en fotboll till barnen. Du kan givetvis också stödja ett fadderbarn med en månadsavgift som du betalar in. Detta belopp går till byn där barnet lever och gör att barnen kan få gå i skola och utbilda sig för att stanna kvar och förbättra livet för alla som bor där, på sikt.

Gör julen lite bättre för några fler. Köp gärna klappar till nära och kära, men också till de som verkligen behöver det! Kärlek till alla!

1 kommentar:

  1. Heja för inlägg som dessa! Vi har just börjat på att sätta ihop vårt traditionella alternativa julklappsinlägg så vi tar och hämtar med några av dina tips härifrån till oss, om det är okej?
    Själva brukar vi alltid köpa både getter och en och annan cykel, väldigt uppskattat!

    <3

    SvaraRadera