lördag 13 augusti 2011

Barbecuesås á la lillebror

Min lillebror är världsmästare på att grilla länge. Han gör fantastiska bbq-såser och marinader som får en att sucka och äta tills allt är slut och man har en mage som ser ut att vara gravid i sjunde månaden. Minst!

Här är receptet på hans fantastiskt goda bbq-sås som kan användas som marinad, glaze eller sås till maten.

Martins special
 

9 dl ketchup
2,25 dl råsocker
1 dl äppelcidervinäger
1 msk chiliflingor
2 msk Worcestersås
2 msk soja
1 msk liquidsmoke
1 msk granulerad vitlök eller vitlökspulver
0,5 msk allkrydda
1 msk svartpeppar
2 msk torrsenap
1 msk malen ingefära
1 msk salt
ev 0,5 msk cayenne­peppar

Koka upp och låt småkoka under 30 minuter.Moppa på köttet under grillningen och använd som sås till.
Perfekt i kombination med en bra rub vid indirekt grillning.

Har ni några bra grillrecept så här i slutet av grillsäsongen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar