onsdag 24 augusti 2011

Tips från en läsare

I dag fick jag ett bra tips från en av mina favoritläsare, Inger. Hon tipsade om ett gott tillbehör när man gör Pannacotta till dessert. Gör en röra av:

3dl vinbär
3/4 dl socker
skal och saft från två lime

Servera detta till Pannacottan och dina gäster blir mer än nöjda!

Pannacotta (från http://www.tasteline.se/)

3 dl  vispgrädde 
0,5 st  vaniljstång 
1 st  kanelstång/stänger 
4 st  kardemummakärnor 
0,5 dl  socker 
2 st  gelatinblad Tillagning:

1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).

2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.

3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.

Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker. Eller med ovanstående tips!
3 kommentarer:

 1. Mums, det där såg himla smarrigt ut!! Jag har aldrig gjort pannacotta själv men har funderat på det massor av gånger!! Tack för receptet!!!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. Tack för receptet! Verkar både enkelt och gott!
  Kram bp

  SvaraRadera
 3. Kram på er båda! Pannacotta är busenkelt och busgott! Ibland lägger jag bara urskrapad passionsfrukt med lite socker ovanpå.

  SvaraRadera