söndag 13 december 2015

Lucka tolv och tretton på samma gång Julpyssel och godis

Igår fanns det varken tid eller ork till bloggande, så lucka tolv förblev stängd. Jag ber särskilt Gerd om ursäkt för det - hon väntade troget men förgäves. Puss på dig, kära vän. I dag får du mer att läsa.

Luciadagen har börjat ljusna och många är väl de som smugit upp i gryningen för att lussa för någon. Som barn satt jag alltid klistrad vid TVn och såg lussemorgon, och i skolan blev alltid sötaste och mest populära tjejen vald till lucia. Med glasögon, fräknar och musgrått hår var man inte ansedd som söt och det sved innerst inne, även om jag hade varit alldeles för blyg för att vara lucia. I år hade jag hoppats på Rickard Söderberg som lucia i TV men han var endast solist och det kanske var gott så.

Lägg godiset i fint pimpade konservburkar så blir det en
perfekt present.
Söndag innebär julfix och förmodligen bakar några av er, och gör julgodis. I vårt lilla hem gör jag godiset. J är fena på att städa vilket jag själv gärna avstår. Fast i dag får vi hjälpas åt med våra fönster. Efter allt regn och stormande ser man knappt ut längre. Lite adventsfint vill man ju ha.

För er som vill göra gott julgodis, länkar jag till några gamla inlägg där recept på olika godsaker finns. Om du gillar fudge så ska du klicka HÄR. Bästa fudgen i stan. Sist jag gjorde den rullade jag kulor och dem rullade jag i en blandning av kanel, strösocker och florsocker. Sinnessjukt gott!

Fudge to die for...
Kola hör också julen till och min favorit smakar så klart lakrits. HÄR hittar du ett enkelt och mumsigt recept på kola. Man kan doppa den i choklad eller inte.

Lite större godis som är både gott och fint är chokladfyllda polkagrishjärtan som är superfina att slå in i cellofanpåsar med ett vackert band runt. Bra gå-bort-present i advent. Lägga samman två polkakäppar så att de bildar ett hjärta. Smält GOD choklad och fyll hjärtat med denna. Låt stelna så att hjärtat hänger ihop när du lyfter det. Jag brukar stör över vackert strössel eller annat i chokladen innan den stelnat så blir det extra fint!

6 kommentarer:

  1. Lakritsfudge och lakritskola är mina favoriter. Jag önskar dig en fin tredje advent och lucia. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hoppas att du får en fin måndag! Kram!

      Radera
  2. Du är förlåten! Puss på dig Sockertopp!

    SvaraRadera
  3. Fudgen är underbar!! Tack så mycket!
    Puss och kram!
    Pernilla

    SvaraRadera